Entry: Ethics, please? Tuesday, November 06, 2012



Semakin menjadi trend kebelakangan ini untuk orang menggunakan perkataan seperti fu*k dan sh*t di dalam percakapan mereka. Tak kisahlah berbual dalam BM atau BI. Contoh percakapan, "Ayam ini tak sedap. Fu*k lah siapa yang masak benda ni. Rasa macam sh*t". I personally do not feel that it makes your "cool" neither "hip". Dan dia juga tidak membantu memperbaiki penguasaan Bahasa Inggeris kita setakat tambah perkataan macam tu dalam vocabulary kita Worse, evolusi perkataan yang dikeluarkan kita bila terkejut atau marah pun telah ditukar dari Ya Allah ke Oh My God, kemudiannya OMG, akhir sekali Fu*k and Sh*t je. Seriously, cool ke?

   0 comments

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments